Knetter

Met deze tekst als voorbereiding gingen we naar de voorstelling 'Knetter' van Ultima Thule.

 

Jean-Martin keert terug naar zijn ouderlijk huis.
Zijn vader – een wereldberoemde psychiater – is gestorven.
Het huis moet leeggehaald worden.
Waar te beginnen?
Hij staat in de tuin en wil nog niet inpakken.

Plots duikt zij op, het meisje.
Alsof ze nooit is weggeweest.

‘Doe uw ogen dicht en volg mijn stem!’ zegt ze.
Zij weet iets wat hij niet weet.
Maar wat zij niet weet is dat hij ook iets weet wat zij niet weet.

Samen spoelen ze terug naar hun eerste ontmoeting.
Naar de vijver.
Naar het lijk in die vijver.

‘Weet ge het nog?’ vraagt zij.

Wat volgde was een wisselwerking tussen twee acteurs die heen en weer speelden met ervaringen en verhalen die in het verleden plaats vonden. Doorheen de voorstelling leren we de twee personages kennen en hun kant van het verhaal. Zeer mooi om te zien!

Lees Meer
22 Hits

De nacht!

Na het leuren met kaarten van deur tot deur of smeken aan je ouders om mee te lopen kwam de nacht ... 

 

Het loopevenement van de school waarbij wij als 5de leerjaar met ons 66 de longen uit ons lijf liepen. De een ging al wat sneller dan de andere maar er was veel overgave en enthousiasme om ons 5de naar de top te laten lopen! 

Na een zenuwslopende bekendmaking van de winnaars kregen we het verdict dat we twee keer de tweede beste waren van de school. Een zeer spijtige zaak maar we onthouden ons motto: "Meedoen is belangrijker dan winnen!"

Ik wil graag alle lopers en kopers van toertjes en kaartjes van harte bedanken! Hieronder nog enkele sfeerfoto's, ook onder de map van schoolfoto's vind je nog veel meer

beelden. 

Lees Meer
25 Hits

Dag van de sportclub

Dag van de sportclub

Op woensdag 18 september mochten we onze sportkleren aantrekken om naar school te gaan want het was dag van de sportclub. We hadden voetballers, zwemmers en zelfs basballers! Ook meester zit in een wielertoeristen clubje en trok zijn outfit aan. 

Lees Meer
26 Hits

Fietse Fietse

20190924_140417-1

Met de regendruppels die plensden op de speelplaats besliste we toch om met de fiets naar Gistel te trekken om deel te nemen aan fietse fietse. Na de verplaatsing tussen de regen door kwamen we aan bij de sporthal. Daar werden drie grote opdrachten uitgevoerd door all leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar.

De eerste opdracht was een fietsparcours en -controle. De leerlingen gingen om beurt met een begeleider een parcours afleggen over zand, tussen kegels en over een bergje. Ook werden de vaardigheid om met één hand te fietsen getest door blokjes te verplaatsen van de ene kant naar de andere kant. Ook moesten er bellen aangetikt worden om hiervoor te slagen. De laatste hindernis was het tijdig remmen voor het STOP bord. Dit parcours ging van de ene al vlotter dan de andere. 

Daarna gingen we naar de "cinema" waar we een tragische ervaring van een dodehoekslachtoffer te zien kregen. Om dit te vermijden kregen we ook de vijf vuistregels van een dode hoek aangeleerd. Op die manier zijn we zeker en vast dubbel voorzichtig. Na de filmpjes mochten we in een vrachtwagen zitten om eens zelf te ervaren hoe weinig de chauffeur wel ziet in zijn cabine. Daarna kregen we ook nog eens de uitleg van de dode hoek met behulp van een rood doek die op de grond lag. Zeer interessant als je het mij vraagt. 

Tot slot deden we een fietstochtje in Gistel en stonden we stil bij verschillende verkeersborden. Sommige bekender dan de andere. In een huiswerk werd dit nog eens herhaald zodat we ze zeker herkennen in het dagelijkse leven. Ze zijn zeer belangrijk in het dagelijkse leven. 

Aan alle ouders bekijk zeker en vast nog eens het verkeersbundeltje van uw kind. Want hierin staat aangeduid wat al dan niet in orde is van de fiets van uw zoon of dochter. 

 

Lees Meer
34 Hits

Nonkel Bretel

Nonkel Bretel

Nonkel Bretel wat is me dat voor een kerel. Of dat moeten we toch geloven van Tom die in de turnzaal vertelde over zijn nonkel. Hij vertelde over zijn verschillende verhalen die zijn nonkel hem wist te vertellen na zijn reizen. Het ging van een paard die nog nooit gewonnen had tot een Afrikaanse stam waar een geitenboer een brug wou bouwen. Het was een zeer interessant uurtje waarbij we bijleerden hoe we nare, niet zo fijne gebeurtenissen moeten aanpakken. Hieronder enkele fotootjes. 

  

Lees Meer
29 Hits

Op bezoek in de wereldwinkel

Op bezoek in de wereldwinkel

Maandag 16 september had iedereen zijn fluojas en fiets mee naar school om samen op uitstap te gaan. We gingen in de namiddag naar de wereldwinkel in Gistel. Na een korte fietstocht met begeleiding van onze twee goeie wegkapiteins Ferre en Thyben kwamen we aan bij de wereldwinkel in de kerkstraat. 

We mochten van Marleen, de vrijwilligster die al liefst 21 jaar aan het roer staat van de wereldwinkel in Gistel, direct naar de keuken waar we onze jassen achter konden laten want we mochten naar het park om enkele authentieke spelletjes te spelen zoals: bikkelen, rekkerspringen, memory en het wiellopen. 

Na het spelen gingen we terug naar de keuken waar Marleen ons een uitleg gaf over faire producten. Dit zijn producten die voor een eerlijke prijs worden gekocht aan de boer in het buitenland en zonder veel tussenstops in een Oxfam wereldwinkel zijn geraakt. 

Na de uitleg was het tijd om eens te snuisteren in de winkel. Er waren een hele resem aan voedingsartikelen maar ook kledij, servies, decoratiemateriaal en nog zoveel meer. Zeker eens de moeite waard om tijdens de week van de Fair Trade langs te gaan. Deze week loopt van 2 tot 12 oktober. Op de laatste dag van deze week is er zelfs een ruilactie. Je moet simpelweg een leeg pak van een chocoladereep of lat meenemen naar de wereldwinkel en je krijgt een vol pak faire chocolade in de plaats. Gratis en voor niets! 

 

Lees Meer
46 Hits

Een baby op bezoek

Baby Luca op bezoek

Maandag 9 september hadden we hoog bezoek in onze klas. We kregen bezoek van de kersverse baby van juf Maaike en haar man Stefaan. Baby Luca was in diepe slaap tijdens het klasbezoek. We kregen van juf Maaike en Stefaan allemaal een zakje met heerlijke koekjes en ook een lolly. Ook hadden we met het 5de leerjaar een cadeautje voor Luca. We maakten een ministrand waarop verschillende verdwaalpalen stonden die de leerlingen maakte met origami. Op die manier hopen we dat Luca nooit de weg kwijt geraakt. 

We wensen de ouders en Luca veel geluk samen!

 

Lees Meer
47 Hits

Een jarige in de klas!

Gelukkige verjaardag Arthur!

Vandaag vierde we de tiende verjaardag van Arthur. Hij had als traktaat een zeer smakelijke taart mee waarvan iedereen van heeft gesmuld. Daarna vertelde hij over de cadeautjes die hij had gekregen van zijn ouders.

Arthur we wensen jou allemaal van harte proficiat met je verjaardag!

 

Lees Meer
40 Hits

Een goeie vaart in het 5de leerjaar

Een goeie vaart ...

Een goeie vaart ... 

Een nieuw schooljaar stond voor de deur. Alsook veel nieuwigheden zoals

  • Een nieuwe klas
  • Een nieuwe meester 
  • Franse lessen 
  • ...

Zoveel om te ontdekken en te leren. 

 

Ik wens alvast iedereen van het 5de leerjaar een goeie vaart!

 

Meester Arthur

Lees Meer
40 Hits