Klasblogs

Hier vinden jullie de klasblogs terug

Piep, het is Pasen!

Piep!

 

Net voor de vakantie leerden wij 2 weken over Pasen.

We zagen dat de paashaas alle eieren schildert met lekkere en kleurrijke chocolade.
Natuurlijk kon het smullen van chocolade ook niet ontbreken, we proefden witte, bruine en zwarte chocolade en ontdekten ook dat we als we chocolade opwarmen op een vuur dat het smelt!
Heerlijk zo'n chocoladefondue...

Ook allerlei activiteiten rond eitjes kon niet ontbreken in dit thema.

Op maandag gingen we naar een poppenspel kijken in de turnzaal samen met de beren- en circusklas. De paashaas verstopte de paaseieren voor Jules, maar er kwam een fopkabouter ze allemaal wegnemen! Gelukkig konden we op het einde toch allemaal samen genieten van heerlijke chocolade eieren.

De eerste kleuters leerden een nieuwe beeldtechniek kennen, namelijk scheerschuimschilderen en de tweede kleuters maakten voor het eerst kennis met naald en draad!

Natuurlijk kon op de laatste dag de paashaas ook niet ontbreken. Deze kwam langs op onze school! De paashaas had allemaal paaseitjes verstopt en wij mochten natuurlijk op zoektocht. Zalig!

Geniet van de sfeerbeelden!!

 

Zalig Pasen! Geniet van een welverdiende vakantie allemaal!

 

 

 

Groetjes, juf Sarah

Lees Meer
19 Hits

Thema 'de boerderij'

Hoi iedereen!

Deze week leren wij over de boerderij en wat is dit leuk... al die diertjes om ons heen.

Eerst kwamen er 1 haan en 1 hen in langs in de klas. De haan kon wel heel luid kakelen. Gelukkig was het hennetje wat rustiger. Voorzichtig gingen we dichter en dichter bij de kippetjes.

De dag erna gingen we dan op bezoek naar een echte boerderij. Daar was Kipje Tok in slaap gevallen, samen zochten en vonden we hem. Hij vertelde ons dat hij zijn vriendjes en zijn eieren verloor dus gingen we zoektocht. Ondertussen leerden we alle dieren van de boerderij kennen en mochten we hen zelfs aaien en voederen. Een groot avontuur!

Eénmaal terug in de klas ging alles terug zijn gangetje. We knutselden en speelden volop.

 

Op 11 maart verjaarden er ook 2 kindjes in de klas! Ella-June en Lily werden beide 4 jaar. Proficiat allebei!

 

Hier enkele sfeerbeelden:

 

Groetjes juf Sarah

 

Tijdens dit thema leerden we ook heel wat bij over de koe. We leerden over melk en melkproducten. We proefden stukjes kaas. Aan de knutseltafel: eerste kleuter versierde een koe door met de vuist te stempelen, tweede kleuter schilderde zelf een koe.

We sorteerden de verpakkingen die de kleuters meebrachten van thuis. De kleuters voerden de wiskundeopdrachten uit in de kring.

Ook de hoeken van de klas werden opnieuw aangepast. De winkel in de poppenkamer verkoopt allemaal producten van de boerderij, aan de speeltafel spelen de kleuters met de boerderij en dieren, met de blokken bouwen de kleuters de omheining van de weide, aangepaste puzzels aan de puzzeltafel, ...

Een heel leerrijk thema! Groetjes juf Marieke

 

Lees Meer
61 Hits

piraten - carnaval

Alle hens aan denk! Aadje Piraatje wat een tof piraatje .... Deze week verdiepten we ons in het piratenleven. In de hoeken waren er opnieuw allerlei nieuwe zaken om te ontdekken en we knutselden erop los.

Ook warme truiendag lieten we niet zomaar passeren.. deze verwarming werd eventjes uitgezet en we dansten ons warm.

Enkele sfeerbeelden:

 

Groetjes, juf Sarah

 

Lees Meer
84 Hits

Thema Piraten - Carnaval

Schip ahoy piraatjes! Van 13 tot en met 24 februari werken we rond het thema Piraten en Carnaval.

Zoals gewoonlijk starten we het nieuwe thema op maandag met een waarneming. De kleuters maken kennis met het nieuwe materiaal en met de nieuwe woordenschat. Ook de hoeken zijn terug aangepast aan het nieuwe thema. De kleuters staan te popelen om op ontdekking te gaan, schatten te begraven, kisten te vullen met parels (juiste aantal!), zich te verkleden ...

Enkele sfeerbeelden:

Groetjes juf Marieke

Op donderdag vierden we carnaval! wat leuk!! De kleuters keken er al heel de week naar uit en de juf ook ;-)

Geniet van de vele vrolijke gezichtjes:

In de snoezeltent hebben we enkele voelplaten. Vandaag leerden de kleuters om met de opdrachtkaarten van de parels te werken. Het is de bedoeling dat de parels op de juiste plaats geschoven worden. Hierbij komen verschillende vaardigheden aan bod. Zoals: fijne motoriek, ruimtelijk inzicht, kleuren herkennen, opdracht 'lezen', tellen, logisch denken ...

Fijne vakantie iedereen! Groetjes juf Marieke

Lees Meer
100 Hits

Thema letters

Deze week leren we over letters!

Wat is het leuk om allemaal nieuwe dingen te ontdekken. Samen ontdekten we welke letters er allemaal zitten in onze eigen naam en deze van de andere kleuters.
We starten met onze zoektocht naar alle letters en telden er 26 !!! Dat zijn wel héél véél letters.
Als afsluiter van de dag keken we nog naar het 'letterwinkeltje', Opa Brom zorgde ervoor dat iedereen zoveel letters kon kopen dat ze zelfs woorden konden vormen!

Geniet van de sfeerfoto's.

Groetjes, juf Sarah

 

We leerden over de eerste letter van onze eigen naam. Sommige kleuters hadden dezelfde eerste letter!

We zochten andere woorden met dezelfde eerste letter, heel leerrijk en soms ook grappig :-)

We maakten een lettermannetje. We leerden onze naam herkennen, we telden de letters van onze naam, er zijn korte en lange namen, we sorteerden de namen, aan het magneetbord kunnen de kleuters experimenteren met de verschillende letters in verschillende kleuren ... Het tweede kleuter leert nu ook zelf de naam overtrekken/ schrijven.

Veel kijkplezier! Juf Marieke

 

Lees Meer
129 Hits