Klasblogs

Hier vinden jullie de klasblogs terug

Babelou

Babelou Babelou daar gaan we met de bus naar toe!

 

Babelou Babelou ... we hebben het dagen mogen horen en eindelijk was het dan zover. De dolfijntjes mochten samen met de beertjes en de circusjes naar Babelou toe.

 

Wat een avontuur! 

 

Groetjes juf Sarah en dolfijntjes

Lees Meer
65 Hits

Thema: Leve papa

Op zondag 11 juni vieren we vaderdag. In de klas hebben we de hoeken aangepast zodat de kleuters met verschillende nieuwe technieken kunnen experimenteren:

Vele groetjes juf Marieke

 

Hier nog enkele sfeerbeelden:

 

En er was ook een jarige deze week! 

Gelukkige verjaardag Valentine! :)

Groetjes, juf Sarah

Lees Meer
76 Hits

Thema lente - Moederdag

In de maand mei beleefden de dolfijntjes heel wat leuke momenten. Planten, zaaien, experimenteren met muziekinstrumenten, geluidenlotto, schrijfdans, gezelschapsspel, ...

Geniet van de volgende sfeerbeelden:

We vierden ook de verjaardag van BO:

Vele groetjes juf Marieke

 

Hier nog enkele sfeerbeelden van het spelen in de hoekjes, leren over mama, leren over feest, groter / kleiner dan en het experimenteren/ spelen met al ons leuk materiaal! :D

 

 

Groetjes juf Sarah

Lees Meer
72 Hits

Piep, het is Pasen!

Piep!

 

Net voor de vakantie leerden wij 2 weken over Pasen.

We zagen dat de paashaas alle eieren schildert met lekkere en kleurrijke chocolade.
Natuurlijk kon het smullen van chocolade ook niet ontbreken, we proefden witte, bruine en zwarte chocolade en ontdekten ook dat we als we chocolade opwarmen op een vuur dat het smelt!
Heerlijk zo'n chocoladefondue...

Ook allerlei activiteiten rond eitjes kon niet ontbreken in dit thema.

Op maandag gingen we naar een poppenspel kijken in de turnzaal samen met de beren- en circusklas. De paashaas verstopte de paaseieren voor Jules, maar er kwam een fopkabouter ze allemaal wegnemen! Gelukkig konden we op het einde toch allemaal samen genieten van heerlijke chocolade eieren.

De eerste kleuters leerden een nieuwe beeldtechniek kennen, namelijk scheerschuimschilderen en de tweede kleuters maakten voor het eerst kennis met naald en draad!

Natuurlijk kon op de laatste dag de paashaas ook niet ontbreken. Deze kwam langs op onze school! De paashaas had allemaal paaseitjes verstopt en wij mochten natuurlijk op zoektocht. Zalig!

Geniet van de sfeerbeelden!!

 

Zalig Pasen! Geniet van een welverdiende vakantie allemaal!

 

 

 

Groetjes, juf Sarah

Lees Meer
113 Hits

Thema 'de boerderij'

Hoi iedereen!

Deze week leren wij over de boerderij en wat is dit leuk... al die diertjes om ons heen.

Eerst kwamen er 1 haan en 1 hen in langs in de klas. De haan kon wel heel luid kakelen. Gelukkig was het hennetje wat rustiger. Voorzichtig gingen we dichter en dichter bij de kippetjes.

De dag erna gingen we dan op bezoek naar een echte boerderij. Daar was Kipje Tok in slaap gevallen, samen zochten en vonden we hem. Hij vertelde ons dat hij zijn vriendjes en zijn eieren verloor dus gingen we zoektocht. Ondertussen leerden we alle dieren van de boerderij kennen en mochten we hen zelfs aaien en voederen. Een groot avontuur!

Eénmaal terug in de klas ging alles terug zijn gangetje. We knutselden en speelden volop.

 

Op 11 maart verjaarden er ook 2 kindjes in de klas! Ella-June en Lily werden beide 4 jaar. Proficiat allebei!

 

Hier enkele sfeerbeelden:

 

Groetjes juf Sarah

 

Tijdens dit thema leerden we ook heel wat bij over de koe. We leerden over melk en melkproducten. We proefden stukjes kaas. Aan de knutseltafel: eerste kleuter versierde een koe door met de vuist te stempelen, tweede kleuter schilderde zelf een koe.

We sorteerden de verpakkingen die de kleuters meebrachten van thuis. De kleuters voerden de wiskundeopdrachten uit in de kring.

Ook de hoeken van de klas werden opnieuw aangepast. De winkel in de poppenkamer verkoopt allemaal producten van de boerderij, aan de speeltafel spelen de kleuters met de boerderij en dieren, met de blokken bouwen de kleuters de omheining van de weide, aangepaste puzzels aan de puzzeltafel, ...

Een heel leerrijk thema! Groetjes juf Marieke

 

Lees Meer
163 Hits