Thema fruit - Rupsje Nooitgenoeg

Van 1 tot en met 10 oktober werkten we rond het thema fruit. Elke dag proefden we van een stuk fruit, zoals mango, banaan, mandarijn, kiwi, druiven, appel, peer, ... iedereen werd fruitkampioen! We leerden ook Rupsje Nooitgenoeg kennen. Wat had die elke dag grote honger! Op het einde van het thema maakten we zelf een rupsje met druiven en tomaat/ aardbei. Mmmm, die aten we dan zelf op! Lekker, lekker!

Door middel van verschillende technieken leerden we een rups maken:

*parels rijgen op een pijpenrager, magneetblokken aan elkaar klikken, ronde blokken volgens patroon aan elkaar klikken, met de plasticine ronde vormen maken en op een brochette stok schuiven, pasta en rietjes op een pijpenrager rijgen volgens patroon, ...

Lees Meer
8 Hits

Thema: Mijn Lichaam - neus snuiten

Tijdens dit thema maakten we kennis met ons lichaam. We leerden om goed te zorgen voor ons lichaam. Bewegen is fijn en maakt ons blij!

Snottebellen zijn vies en horen thuis in de zakdoek! De kleuters leerden hun neus snuiten.

Mats had met zijn mama lekkere havermoutwafels gebakken voor de vriendjes van de klas. Mmmm, dat was smullen!

Enkele sfeerbeelden:

Lees Meer
11 Hits

Welkom in de dolfijnklas!

Op maandag 3 september kwamen er 18 'dol-fijne' kleuters de klas binnen! Wat een plezier om al de vriendjes terug te zien! De eerste twee weken zijn voorbij gevlogen. De kleuters gingen op ontdekking in de nieuwe klas. Ook aan de werktafel werd er al heel wat geëxperimenteerd.

Geniet mee van de volgende beelden:

 

Lees Meer
14 Hits