Klasblogs

Hier vinden jullie de klasblogs terug

Ijsje eten in de tuin bij juf.

Warme dagen kregen we de voorbije dagen. Een goeie reden om wat verkoeling te zoeken in de tuin van juf en om een ijsje te eten. De kleuters protesteerden niet. 

Lees Meer
65 Hits

Op schoolreis naar Babelou.

Eindelijk was het zover. Samen met de dolfijn- en berenklas trokken we op schoolreis naar Babelou. Het was heel warm en de kleuters waren zwaar beladen met pick-nick en drank. Vol moed stapten ze op de bus met Werner als plaatsvervangend buschauffeur. Toen we bij Babelou aankwamen, werden meteen de schoentjes uitgedaan en kon het spelen, springen, klauteren,... beginnen.

 

Lees Meer
84 Hits

Leve papa!

Matteo is als laatste "kindje van de week", dit bij ons thema: "Leve papa!" We knutselden uiteraard een geschenkje voor papa. Ook maakten we een kaart en leerden een versje. We leerden wat over het beroep of de hobby van de papa's. Ook zochten we naar woordjes die begonnen met de "p" van "papa". Niet altijd even gemakkelijk. In de winkel lagen ook heel wat "papaspullen" die mochten gebruikt worden in de poppenhoek.

Lees Meer
61 Hits

Leve mama! Leve mamsie!

Naar aanleiding van "moederdag", werkten we enkele dagen rond "bloemen". We zaaiden bij de buitenklas onze Afrikaantjes? Helaas groeien ze dit jaar heel erg traag. Rond het thema "moederdag", knutselden we uiteraard een geschenkje voor mama. Dit moest dan in een mooi inpakpapier gestopt worden. Ook dit maakten we zelf. We leerden ook een versje, werkten rond de begrippen "eerste, laatste, voorlaatste,..." We maakten groepen van 3, 4 of 5 hartjes. We kleurden kettingen volgens een patroon en in de winkel en in de snoezelhoek lagen "typische mamadingetjes" (kettingen, sjaaltjes, schmink, ...) We telden af op onze kalender hoeveel keer we nog moesten slapen vooraleer het geschenkje mee mocht naar huis. De kleuters vertelden elkaar ook waar ze hun pakje voor mama zouden verstoppen tot aan moederdag. Een liedje mocht uiteraard ook niet ontbreken.

 

 

Lees Meer
50 Hits

Basketbalinitiatie, een leuke kennismaking met deze sport.

Twee trainers van de basketbalclub van Gistel leerden de kinderen op een leuke manier kennis maken met basketbal. Op een speelse manier leerden ze omgaan met de bal, voeten in de juiste positie plaatsen, balbehendigheid, dribbelen,...  Enkele sfeerbeelden.

 

Lees Meer
97 Hits