Paashaas op bezoek!

Eindelijk, de paashaas is op bezoek! :)

Lees Meer
7 Hits

Pasen!

De paashaas is komst!

Om het paasfeest voor te bereiden moet we natuurlijk paasmandjes maken natuurlijk.

Tijdens het thema ontdekten we ook dat de chocolade van de paashaas kan smelten. We lieten chocolade smelten via een speciale techniek, met een heel moeilijk woord: 'au-bain-marie'. Samen we ontdekten we wat dit begrip betekende. Later stolde deze chocolade weer! Daarnaast lieten we de chocolade ook smelten in melk. Resultaat: we konden smullen van heerlijke chocolademelk!

Natuurlijk speelden we ook volop in de hoekjes. Kijk maar goed en misschien komen er wel enkele paashazen tevoorschijn! :)

Lees Meer
7 Hits

Gelukkige verjaardag Keano!

Gelukkige verjaardag Keano!

 

 

Lees Meer
7 Hits

Gelukkige verjaardag Jinthe!

Gelukkige verjaardag Jinthe!

Lees Meer
33 Hits

De kip en het ei

 

De kip en het ei

 

 

Lees Meer
22 Hits

Thema dinosaurussen

Vorige week leerden we over dinosaurussen.

Wat was dit een leuk thema!

Dinosaurussen zijn uitgestorven, maar toch we weten we hier zoveel van dankzij opgravingen en fossielen.

We ontdekten dat er verschillende soorten dino's bestonden. We sorteerden soort bij soort. We bekeken de grootte van de dino's, we rangschikten ze van klein naar groot en omgekeerd. En ontdekten dat ze in het echt veel groter waren. We telden hoeveel dino's we meegekregen hadden van thuis. We leerden dat er lopende en vliegen dino's bestonden, dat er planteneters en vleeseters waren. En nog zoveel meer!

Geniet van de sfeerbeelden.

 

 

Lees Meer
27 Hits

Lily en Ella-June zijn 5 jaar!

Op 11 maart werden Lily en Ella-June 5 jaar!

Proficiat!

Lees Meer
30 Hits

Rollebolle

Op maandag gingen we samen met de klas naar Rollebolle in Oudenburg.

Daar amuseerden we ons te pletter! Er was zoveel te doen. 
We fietsten, rolden met ballen, sprongen in het springkasteel, liepen door een grote rups, ... 

Eén groot speelplezier.

 

Geniet van de foto's!

Lees Meer
35 Hits

Cheese!! :)

Cheese!! :)

Lees Meer
31 Hits

Letters en rijmpjes + De koning zonder kroon

Tijdens de eerste week na de krokusvakantie leerden we over letters en rijmpjes.

We zochten naar letters uit onze eigen naam, we keken wie er allemaal dezelfde letters hun naam hadden en hoeveel letters we wel in onze naam hadden.
De lengte van namen in onze klas verschilt enorm de kortste naam was Bo en de langste namen Valentine en Dietlinde.

We leerden onze naam schrijven. Maakten onze eerste letter in strijkparels en oefenden daarbij onze fijne motoriek. Ook in plasticine konden we onze eigen naam maken. Dit was heel erg leuk!

Tijdens de tweede week leerden we vooral over de 'K' , dit door middel van het verhaal over 'De koning zonder kroon'.

We bekeken verschillende soorten kronen van dichtbij, maakten zelf een kroon voor de koning en versierden deze naar onze eigen creativiteit. 

Daarnaast leerden we ook het getal 5. We zochten 5 kronen en vonden ook 5 kronen. Later hielpen we de 5 koningen elk aan 1 kroon... opnieuw 5 kronen! 

 

Geniet van de sfeerbeelden. :)

Lees Meer
30 Hits

Carnaval in de circusklas!

 

Ella-June is ons "clowntje van de week". Twee weken lang werken we rond het thema "carnaval". We schilderden een clown, maakten een muziekinstrumentje, knutselden een masker en werkten nog wat verder rond de begrippen: "meer, minder, meest, minst,... We zochten rijmwoordjes en luisterden naar verhaaltjes. Op het digitaal bord speelden we nieuwe spelletjes en maakten we carnavalpuzzels. We sloten het thema af met een leuk carnavalfeest met papa Chicco en achteraf genoten we van lekkere pannenkoeken die door heel wat ouders en grootouders gebakken werden. Dankjewel hiervoor.

Lees Meer
35 Hits

Nellie en Cezar zijn jarig. Ook Faith mag 5 kaarsjes uitblazen.

Een korte week, maar toch werd er veel gewerkt in de circusklas. De klaspoppen "Nellie en Cezar" zijn jarig en ook Faith werd een jaartje ouder. We zorgden voor wat klasversiering, maakten lekkere hapjes en aten ze op. Drie keer feest op 1 dag.

 

Lees Meer
41 Hits

"Dag postbode!" Ons eerste thema van het nieuwe jaar.

Bij het begin van het nieuwe jaar, hebben de postbodes het druk. Maar postbode Willy zag het wel zitten om even binnen te springen in de circusklas. De kleuters schilderden voor zichzelf een postpet, ontworpen een postzegel en een brievenbus en werkten verder rond het herkennen van cijfers. We leerden ook dat er een naam, adres en postzegel op een brief moest vooraleer die kon verzonden worden. Zelf maakten we een tekening voor een vriendje uit de klas en mochten die dan in de brievenbus stoppen.  De postbode deed  de rest. Tekeningen werden meegebracht naar school en zo konden de kleuters bewijzen dat de postbode hun huis gevonden had. Volgende week komt postbode Willy nog eens met zijn sleutel om de brievenbus te legen. Ook stond er een grote brievenbus in de klas waar de kleuters zelf hun brieven en kaartjes konden posten. Op het digitaal bord hoorden we een liedje waarbij de brievenbus geen brieven meer wou. Hij had er schoon genoeg van.... tot kleine Peter kwam.  Vraag maar aan je kleuter.

Lees Meer
46 Hits

Kerst en nieuwjaar in de circusklas. Keano en Lily-Rose zijn "kerstmannetje en kerstvrouwtje" van de week.

Tijdens de donkere dagen voor de kerstperiode werkten we een weekje rond het thema "licht en donker". Kleuters brachten zaklampjes mee voor in de snoezelhoek en samen met andere lichtjes genoten ze van "het licht in de duisternis" We werkten met lichte kleuren op donker papier. Kaarsen lieten we branden en oefenden verder de begrippen "smelten en stollen." Ondertussen begonnen we  ook al aan onze nieuwjaarsbrief, maar dat wisten ze nog niet. Kerstballen en sterren werden geteld; de begrippen meer, minder, evenveel,.... kwamen aan bod. We leerden aan de hand van de scheurkalender dat het oude jaar bijna voorbij was, dat het nieuwe jaar mocht komen. We  versierden tafelkleedjes voor het kerstfeest en zorgden voor een heerlijk dessertbuffet. Kinderchampagne en fruitsap mochten ook niet ontbreken. Prettige feestdagen iedereen en een super 2018!!! Geniet mee.

 

Lees Meer
98 Hits

Welkom Sinterklaas en Zwarte Piet!

Artuur en Sybren zijn "kindjes van de week" bij ons thema "Sinterklaas en Zwarte Piet." We leerden de 1ste letter van Sinterklaas, werkten rond het cijfer "3", maakten een tekening voor de sint en brachten die ook naar de sintbrievenbus. Vandaag kregen we al een brief terug: een grote poster om in de klas uit te hangen. We knipten verschillende stafjes van Sinterklaas en sorteerden die van klein naar groot. We leerden de verschillende chocolades benoemen en leerden ook dat chocolade kan smelten en weer kan stollen. Met duploblokken probeerden we zijn naam te schrijven. En uiteraard verkleedden en schminkten we ons ook. We brachten cadeautjes rond, maakten vlaggetjes en andere versieringen voor het sintfeest, werkten op de computer zoals een echte computerpiet. Aan het digitaal bord maakten we sinterklaaspuzzels. We leerden liedjes en versjes en oefenden ons dansje voor het sintfeest. En donderdag kwam Sinterklaas op bezoek. We mochten naar de turnzaal. We kregen ook wat lekkers om te smullen en heel wat cadeaus voor in de klas. Sommige kleuters gaven een knuffer aan Sinterklaas of Zwarte Piet. Rayan gaf de sint een zoen in zijn baard. En Valentine was eerst heel bang maar deed op het einde met een big smile een "high five" met Zwarte Piet. En fier dat ze was. Met deze cadeaus konden we in de namiddag al spelen. Geniet maar mee!

Lees Meer
117 Hits

Thema "luchthaven".

Als voorbereiding op ons sintfeest van vrijdag 1 december, werkten we een week lang rond het alles wat met de luchthaven te maken heeft. We leerden heel wat nieuwe woordjes bij: cockpit, dalen, stijgen, landen, piloot,stewardess, kepie, seingever, bagage, inchecken, vlucht,....

Vlieg mee met de piloten en stewardessen van de circusklas.

Lees Meer
144 Hits

Ons laatste thema voor de herfstvakantie: "Heksen", met Jinthe als "heksje" van de week.

Twee weken lang werkten we het thema "heksen" uit. We schilderden, kleurden, kleefden heksjes. Ook werkten we rond de begrippen "kleinste, grootste, evengroot" en maakten enkele teloefeningen. We speelden gezelschapsspelletjes waarbij de heksenketel moest gevuld worden. Uiteraard maakten we van onze poppenhoek een heksenhuisje en ook in onze winkel konden we heksenspullen kopen.  Verkleedmateriaal lag er ook en met een bezem en lange heksennagels, vlogen de kleuters als volwaardige heksen rond in de klas. Als afsluiter van dit thema kwam een heks op bezoek. Die vertelde een verhaaltje en de kleuters mochten allerlei vragen stellen.  Zo kwamen ze te weten wat de lievelingssoep was van de heks, wat de favoriete kleur was, of die ooit al eens van zijn bezem was gevallen,... Kijk even mee in onze heksenklas.

 

Lees Meer
155 Hits

Wafels bakken.

Juf was jarig en naar jaarlijkse gewoonte bakken we dan wafeltjes in de klas. De kleuters hielpen mee om het deeg te bereiden: bloem, suiker, eitjes,... alles werd vakkundig in de kom gemengd. Kleuters zagen hoe de boter smolt en uiteindelijk ook bij het deeg mocht. Toen het bakken begon, rook het ook meteen heerlijk in de klas. Nog even laten afkoelen en het smullen kon beginnen.

Lees Meer
172 Hits

Herfst in het bos.

Aangezien Faith maar een korte periode "kindje van de week" was, mocht zij nog eens voor een korte periode "kindje van de week" zijn. Tijdens dit thema leerden we enkele paddenstoelen bij naam.De gemakkelijkste om te onthouden was de vliegenzwam. We zochten samen op het internet naar verschillende soorten. Op het digitaal bord konden de kleuters goed meevolgen. Aan de hand van foto's probeerden we ze na te schilderen. Ook maakten we zelf paddenstoelen met glanspapier. Cijfer "2" werd aangebracht en we maakten er ook een oefening over.

Lees Meer
181 Hits

Bosuitstap naar Koekelare.

Samen met het 5de leerjaar trokken we maandagvoormiddag naar het bos in Koekelare. Terwijl de leerlingen van het 5de alles aan het klaarzetten waren, verzamelden wij blaadjes, takjes, nootjes, bolsters,.. Toen we het fluitsignaal van juf Maaike hoorden, kon het doorschuifspel beginnen. De leerlingen van juf Maaike hadden leuke opdrachten voorbereid in de klas en begeleidden de kleuters in groepjes naar de verschillende opdrachten. De circuskindjes vonden het leuk en deden heel enthousiast mee met de kabouters van het 5de. Ze kregen er honger van en smulden van hun koekje in het bos. De voormiddag ging veel te snel voorbij. Terug op school trokken we onze laarzen uit en deden we zelf onze schoenen aan. Nu kunnen we nog de hele week verder werken over "herfst in het bos".

 

Lees Meer
173 Hits