Klasblogs

Hier vinden jullie de klasblogs terug

Sportdag (21 april 2017)

Onze jaarlijkse sportdag vond dit jaar plaats op school. We verdeelden de kleuters in 4 groepen, waarbij circusklas en zeppelinklas onder elkaar verdeeld werden. We sportten aan de hand van een doorschuifsysteem: fietsen en klauteren op de speelplaats van het lager, balspelletjes in de buitenklas, verspringen, gooien met voorwerpen, ... in de zandbak + omloop op de kleuterspeelplaats en als laatste onderdeel hadden we een omloop in de turnzaal. Op deze blog staan enkel de kleuters van de circusklas en zeppelinklas die in de groep van juf Livina zaten. De kleuters die bij juf Véronque waren, staan op de blog van de zeppelinklas.(Fay, Marelise, Juta, Matteo, Jonas, Lars, Yanaika en Gust)

 

Lees Meer
7 Hits

Marelise is "paashaasje van de week". (+ paaseitjes zoeken)

Marelise was een fiere paashaas en strooide met plezier eitjes rond in de klas. We schilderden een groot paasei en ook een paashaas.  Aan de hand van een stappenplan probeerden we een paashaas te tekenen, wat bij de meeste kleuters ook goed lukte.Samen met de berenklas en de dolfijnklas keken we naar een poppenspel in de turnzaal. Ook daar was de paasklok op bezoek geweest. We deden ook weer enkele teloefeningen, hielpen de paashaas om in elk nestje 3 of 5 eitjes te tekenen. Ook vulden we een paasei met het cijfer "5" in verschillende kleuren en groottes. En uiteraard maakten we ook een mandje.  De laatste dag kwam ook de paashaas op bezoek. Hij verstopte paaseitjes op het pleintje in de Tovenaarsstraat en deze plastieken eitjes mochten we ruilen voor chocolade-eitjes. Maar eerst de paashaas zoeken.... en dan onze mandjes vullen.  Dankjewel paashaas! Tot volgend jaar.

 

Lees Meer
17 Hits

Rollebolle in Torhout.

Samen met de zeppelinklas trokken we naar Rollebolle in Torhout.De mama van Seppe en Luan waren mee voor de begeleiding. Hartelijk dank hiervoor want zonder hen zou het niet mogelijk zijn. We verdeelden ons in 3 gemengde groepjes, dus zeppelintjes en circuskleuters samen. Aan de hand van een doorschuifsysteem deden we heel wat leuke activiteiten. Er waren verschillende soorten fietsen, evenwichtsspelletjes, ballen, klim- en klauterparcours, een tunnel, een springkasteel en om even wat uit te blazen konden we ook een 10-tal minuutjes puzzelen. Enkele sfeerbeelden van deze leuke voormiddag. Mijn verontschuldigingen als sommige kleuters meer op de foto staan dan anderen, maar het was niet altijd evident om de kleuters in beeld te krijgen. Sommige foto's waren dan ook niet bruikbaar waardoor sommige kleuters weinig op de foto's voorkomen.

 

Lees Meer
32 Hits

Daguitstap naar het Kakelend Kippenmuseum in Keiem.

Onder een stralende lentezon vertrokken we naar het Kakelend Kippenmuseum om zo ons thema "kip/kuiken" af te sluiten. Na wat uitleg van de boerin, zagen we hoe een kuikentje geboren werd. We hoorden het piepen toen het nog in het eitje zat. Met als gevolg... verwonderende blikken van de kleuters. Heerlijk en schattig vonden ze het toen er verschillende kuikentjes bij hen op de tafels mochten stappen. Sommigen durfden die te aaien. Er waren ook nog heel wat andere dieren op de boerderij: konijnen, varkens met hun biggen, schapen, geiten,... en heel veel verschillende kippenrassen. De eitjes in de kippenhokken mochten de kleuters zelf oprapen en in de eierkar leggen. We pick-nickten, vierden er Jonas' verjaardag met cake en fruitsap en speelden ook nog op het speelplein en reden met de fietsen. In de schuur stonden glijbanen in het stro. Na een zonnige dag trokken we welgezind weer naar school.

 

Lees Meer
32 Hits

Onze"dino van de week" is Guillaume.

De lente hangt in de lucht, nieuw leven is op komst. Nieuw leven dat ontstaat uit een ei. Deze week hadden we het over dino's,volgende week werken we rond kippen, beiden dieren die uit een ei geboren worden. Guillaume was "dino van de week". We schilderden dino's, tekenden dino's met sjablonen , boetseerden ook met dinovormpjes, graafden ze onder in de zandbak, knuffelden in de snoezelhoek met de knuffeldino's, keken naar dinofilmpjes die de kleuters zelf hadden meegebracht, deden schrijfoefeningen en zochten de weg van de nek van de dino naar de overeenstemmende poten. Met letterdino's schreven we ook onze naam. En we leerden cijfers tot en met 5 herkennen, trokken een lijn van het dinonest met evenveel eitjes als het aantal dino's. We leerden ook nog in een dinolied dat dino's leefden in een heel ver verleden en nu nog enkel te zien zijn in een museum.

 

Lees Meer
64 Hits