Kerst en nieuwjaar in de circusklas. Keano en Lily-Rose zijn "kerstmannetje en kerstvrouwtje" van de week.

Tijdens de donkere dagen voor de kerstperiode werkten we een weekje rond het thema "licht en donker". Kleuters brachten zaklampjes mee voor in de snoezelhoek en samen met andere lichtjes genoten ze van "het licht in de duisternis" We werkten met lichte kleuren op donker papier. Kaarsen lieten we branden en oefenden verder de begrippen "smelten en stollen." Ondertussen begonnen we  ook al aan onze nieuwjaarsbrief, maar dat wisten ze nog niet. Kerstballen en sterren werden geteld; de begrippen meer, minder, evenveel,.... kwamen aan bod. We leerden aan de hand van de scheurkalender dat het oude jaar bijna voorbij was, dat het nieuwe jaar mocht komen. We  versierden tafelkleedjes voor het kerstfeest en zorgden voor een heerlijk dessertbuffet. Kinderchampagne en fruitsap mochten ook niet ontbreken. Prettige feestdagen iedereen en een super 2018!!! Geniet mee.

 

Lees Meer
42 Hits

Welkom Sinterklaas en Zwarte Piet!

Artuur en Sybren zijn "kindjes van de week" bij ons thema "Sinterklaas en Zwarte Piet." We leerden de 1ste letter van Sinterklaas, werkten rond het cijfer "3", maakten een tekening voor de sint en brachten die ook naar de sintbrievenbus. Vandaag kregen we al een brief terug: een grote poster om in de klas uit te hangen. We knipten verschillende stafjes van Sinterklaas en sorteerden die van klein naar groot. We leerden de verschillende chocolades benoemen en leerden ook dat chocolade kan smelten en weer kan stollen. Met duploblokken probeerden we zijn naam te schrijven. En uiteraard verkleedden en schminkten we ons ook. We brachten cadeautjes rond, maakten vlaggetjes en andere versieringen voor het sintfeest, werkten op de computer zoals een echte computerpiet. Aan het digitaal bord maakten we sinterklaaspuzzels. We leerden liedjes en versjes en oefenden ons dansje voor het sintfeest. En donderdag kwam Sinterklaas op bezoek. We mochten naar de turnzaal. We kregen ook wat lekkers om te smullen en heel wat cadeaus voor in de klas. Sommige kleuters gaven een knuffer aan Sinterklaas of Zwarte Piet. Rayan gaf de sint een zoen in zijn baard. En Valentine was eerst heel bang maar deed op het einde met een big smile een "high five" met Zwarte Piet. En fier dat ze was. Met deze cadeaus konden we in de namiddag al spelen. Geniet maar mee!

Lees Meer
57 Hits

Thema "luchthaven".

Als voorbereiding op ons sintfeest van vrijdag 1 december, werkten we een week lang rond het alles wat met de luchthaven te maken heeft. We leerden heel wat nieuwe woordjes bij: cockpit, dalen, stijgen, landen, piloot,stewardess, kepie, seingever, bagage, inchecken, vlucht,....

Vlieg mee met de piloten en stewardessen van de circusklas.

Lees Meer
65 Hits

Ons laatste thema voor de herfstvakantie: "Heksen", met Jinthe als "heksje" van de week.

Twee weken lang werkten we het thema "heksen" uit. We schilderden, kleurden, kleefden heksjes. Ook werkten we rond de begrippen "kleinste, grootste, evengroot" en maakten enkele teloefeningen. We speelden gezelschapsspelletjes waarbij de heksenketel moest gevuld worden. Uiteraard maakten we van onze poppenhoek een heksenhuisje en ook in onze winkel konden we heksenspullen kopen.  Verkleedmateriaal lag er ook en met een bezem en lange heksennagels, vlogen de kleuters als volwaardige heksen rond in de klas. Als afsluiter van dit thema kwam een heks op bezoek. Die vertelde een verhaaltje en de kleuters mochten allerlei vragen stellen.  Zo kwamen ze te weten wat de lievelingssoep was van de heks, wat de favoriete kleur was, of die ooit al eens van zijn bezem was gevallen,... Kijk even mee in onze heksenklas.

 

Lees Meer
79 Hits

Wafels bakken.

Juf was jarig en naar jaarlijkse gewoonte bakken we dan wafeltjes in de klas. De kleuters hielpen mee om het deeg te bereiden: bloem, suiker, eitjes,... alles werd vakkundig in de kom gemengd. Kleuters zagen hoe de boter smolt en uiteindelijk ook bij het deeg mocht. Toen het bakken begon, rook het ook meteen heerlijk in de klas. Nog even laten afkoelen en het smullen kon beginnen.

Lees Meer
88 Hits

Herfst in het bos.

Aangezien Faith maar een korte periode "kindje van de week" was, mocht zij nog eens voor een korte periode "kindje van de week" zijn. Tijdens dit thema leerden we enkele paddenstoelen bij naam.De gemakkelijkste om te onthouden was de vliegenzwam. We zochten samen op het internet naar verschillende soorten. Op het digitaal bord konden de kleuters goed meevolgen. Aan de hand van foto's probeerden we ze na te schilderen. Ook maakten we zelf paddenstoelen met glanspapier. Cijfer "2" werd aangebracht en we maakten er ook een oefening over.

Lees Meer
102 Hits

Bosuitstap naar Koekelare.

Samen met het 5de leerjaar trokken we maandagvoormiddag naar het bos in Koekelare. Terwijl de leerlingen van het 5de alles aan het klaarzetten waren, verzamelden wij blaadjes, takjes, nootjes, bolsters,.. Toen we het fluitsignaal van juf Maaike hoorden, kon het doorschuifspel beginnen. De leerlingen van juf Maaike hadden leuke opdrachten voorbereid in de klas en begeleidden de kleuters in groepjes naar de verschillende opdrachten. De circuskindjes vonden het leuk en deden heel enthousiast mee met de kabouters van het 5de. Ze kregen er honger van en smulden van hun koekje in het bos. De voormiddag ging veel te snel voorbij. Terug op school trokken we onze laarzen uit en deden we zelf onze schoenen aan. Nu kunnen we nog de hele week verder werken over "herfst in het bos".

 

Lees Meer
95 Hits

Fruit is gezond! Bo is "kindje van de week".

Twee weken lang werkten we rond het thema: "Fruit is gezond!" Dit sloot goed aan aan bij ons vorig thema.(tanden poetsen) 

We schilderden fruit na na observatie van fruit dat de kleuters hadden meegebracht. We maakten fruitsla en smulden ervan. Rijmwoordjes met de verschillende fruitsoorten leerden we ook. Op het digitaal bord probeerden we om een banaan te tekenen, wat niet zo gemakkelijk was. Ook in de snoezelhoek lag er schudfruit, geurpotjes met fruitgeuren en bijhorende kaartjes. Schrijfoefeningen deden we ook. We leerden de begrippen "een halve, de helft". Ook kleurden we een tekening in waar we achteraf een puzzel van maakten. Geniet mee!

Lees Meer
92 Hits

Faith is als 2de "kindje van de week."

Deze week werkten we rond "het lichaam". Daarbij mochten we zeker niet vergeten om onze tanden te poetsen. We leerden de verschillende lichaamsdelen benoemen. Ook maakten we enkele wiskunde-oefeningetjes: we kleurden tandenborstels volgens patroon, sorteerden de tubes van klein naar groot. Een tandenborstel schilderen was niet voor iedereen even gemakkelijk. Kijk even mee!

 

Lees Meer
114 Hits

Welkom in de circusklas met Nellie en Cezar.

Lily is als 1ste "kindje van de week" bij ons thema:" Welkom in de circusklas!"  We maakten enkele werkjes die bij de opstart van een nieuw schooljaar horen: liedjesbundel, verjaardagskalender, venster- en klasversiering,... Ook maakten we al een schrijfoefening op onze zak waarin we maandelijks de werkjes zullen meekrijgen naar huis. Wiskunde-oefeningetjes deden we ook al: herkennen van cijfer 1, groepjes tellen van 1, 2 of 3 potloden. En ook maakten we kennis met ons nieuw digibord: experimenteren met de verschillende tekenmogelijkheden. Voor elk wat wils dus. Geniet mee met ons klasgebeuren.

 

Lees Meer
110 Hits

De eerste schooldag!

Vrijdag 1 september: 14 circuskindjes stonden op hun gele stip bij het belsignaal. Sommigen met een grote glimlach op hun hun gezichtje, anderen nog wat onwennig. Vlot stapten ze richting circusklas en gingen meteen aan de slag: jas aan de juiste kapstok hangen, koekendoos of fruitdoos in de juiste mand, heen-en-weermapje uithalen,... Eerst maakten we kennis met de klaspoppen "Nellie en Cezar". We speelden ook al in verschillende hoekjes. We leerden hoe we een activiteit konden kiezen en hoe we ons symbooltje in de overeenstemmende speelhoek moesten hangen. Sommige kleuters wilden al meteen beginnen te kleuren. Na de middag mochten we ons zelfgemaakt vliegtuigje in de eetzaal hangen en kregen we een ijsje. (Warre wou geen ijsje) We bekeken ook nog een filmpje van Nellie en Cezar op ons nieuw digitaal bord.Een leuke afsluiter voor een zonnige 1ste september.

 

Lees Meer
76 Hits