Klasblogs

Hier vinden jullie de klasblogs terug

Rollebolle in Torhout.

Samen met de zeppelinklas trokken we naar Rollebolle in Torhout.De mama van Seppe en Luan waren mee voor de begeleiding. Hartelijk dank hiervoor want zonder hen zou het niet mogelijk zijn. We verdeelden ons in 3 gemengde groepjes, dus zeppelintjes en circuskleuters samen. Aan de hand van een doorschuifsysteem deden we heel wat leuke activiteiten. Er waren verschillende soorten fietsen, evenwichtsspelletjes, ballen, klim- en klauterparcours, een tunnel, een springkasteel en om even wat uit te blazen konden we ook een 10-tal minuutjes puzzelen. Enkele sfeerbeelden van deze leuke voormiddag. Mijn verontschuldigingen als sommige kleuters meer op de foto staan dan anderen, maar het was niet altijd evident om de kleuters in beeld te krijgen. Sommige foto's waren dan ook niet bruikbaar waardoor sommige kleuters weinig op de foto's voorkomen.

 

Lees Meer
6 Hits

Daguitstap naar het Kakelend Kippenmuseum in Keiem.

Onder een stralende lentezon vertrokken we naar het Kakelend Kippenmuseum om zo ons thema "kip/kuiken" af te sluiten. Na wat uitleg van de boerin, zagen we hoe een kuikentje geboren werd. We hoorden het piepen toen het nog in het eitje zat. Met als gevolg... verwonderende blikken van de kleuters. Heerlijk en schattig vonden ze het toen er verschillende kuikentjes bij hen op de tafels mochten stappen. Sommigen durfden die te aaien. Er waren ook nog heel wat andere dieren op de boerderij: konijnen, varkens met hun biggen, schapen, geiten,... en heel veel verschillende kippenrassen. De eitjes in de kippenhokken mochten de kleuters zelf oprapen en in de eierkar leggen. We pick-nickten, vierden er Jonas' verjaardag met cake en fruitsap en speelden ook nog op het speelplein en reden met de fietsen. In de schuur stonden glijbanen in het stro. Na een zonnige dag trokken we welgezind weer naar school.

 

Lees Meer
20 Hits

Onze"dino van de week" is Guillaume.

De lente hangt in de lucht, nieuw leven is op komst. Nieuw leven dat ontstaat uit een ei. Deze week hadden we het over dino's,volgende week werken we rond kippen, beiden dieren die uit een ei geboren worden. Guillaume was "dino van de week". We schilderden dino's, tekenden dino's met sjablonen , boetseerden ook met dinovormpjes, graafden ze onder in de zandbak, knuffelden in de snoezelhoek met de knuffeldino's, keken naar dinofilmpjes die de kleuters zelf hadden meegebracht, deden schrijfoefeningen en zochten de weg van de nek van de dino naar de overeenstemmende poten. Met letterdino's schreven we ook onze naam. En we leerden cijfers tot en met 5 herkennen, trokken een lijn van het dinonest met evenveel eitjes als het aantal dino's. We leerden ook nog in een dinolied dat dino's leefden in een heel ver verleden en nu nog enkel te zien zijn in een museum.

 

Lees Meer
38 Hits

Carnaval met Juline als "kindje van de week."

Juline mocht voor de carnavalperiode "kindje van de week" zijn. De Sneeuwwitjesoutfit was haar favoriete verkleedkledij. Carnavalfiguren schilderen, een muziekdoosje maken, wiskunde- en taaloefeningetjes,... we deden het allemaal. Ook leerden we zorg dragen voor de verkleedkledij. Nieuwe woordjes zoals "serpentine, sambaballen, optocht,..." kwamen ook aan bod. En uiteraard sloten we af met het jaarlijks carnavalfeest. In de voormiddag showden we onze kledij aan de andere kleuterklassen en dansten we samen heel wat gekke dansjes. In de namiddag smulden we heerlijke pannenkoeken.  Dankjewel aan heel wat helpende handen van onze ouderraadploeg die zorgden voor een vlotte organisatie.Op naar een nieuw thema!

Lees Meer
62 Hits

Dag postbode!

Traditioneel werken we de eerste weken van het nieuwe kalenderjaar rond thema "postbode". Lars is nu "kindje van de week." We leerden liedjes, juf las een (lang) versje voor die we mochten uitbeelden. Ook werkten we rond cijfers en knutselden we een postpet. Juta bracht een dvd mee van 'Pietje Post" die we konden bekijken. Postbode Willy kwam op bezoek en toonde ons zijn zware brieventas. Lars mocht proberen om die op te heffen, maar dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan. De jarige Juline was fier om ook eens bij de postbode te poseren en Gust gaf voor zijn verjaardag een cake aan de postbode.  Hij was er blij mee. We maakten een tekening voor een vriendje uit de klas en stuurden die op. Toen we bij de brievenbus kwamen, passeerde postbode Willy juist voorbij de school met zijn fiets.  Iedereen riep enthousiast en postbode Willy stapte meteen van zijn fiets om een praatje te maken met de kleuters. Hij was blij dat ze nog zijn naam kenden.

Later kwam ook de fietskoerier (papa van Lars) op bezoek. Zijn fiets was te groot om binnen te rijden. Postbode Willy kon dat wel met zijn fiets. En zo zagen we nog enkele verschillen en gelijkenissen tussen de postbode en de fietskoerier. Als afsluiter namen we een groepsfoto.

 

 

Lees Meer
138 Hits