Klasblogs

Hier vinden jullie de klasblogs terug

Wafels bakken.

Juf was jarig en naar jaarlijkse gewoonte bakken we dan wafeltjes in de klas. De kleuters hielpen mee om het deeg te bereiden: bloem, suiker, eitjes,... alles werd vakkundig in de kom gemengd. Kleuters zagen hoe de boter smolt en uiteindelijk ook bij het deeg mocht. Toen het bakken begon, rook het ook meteen heerlijk in de klas. Nog even laten afkoelen en het smullen kon beginnen.

Lees Meer
22 Hits

Herfst in het bos.

Aangezien Faith maar een korte periode "kindje van de week" was, mocht zij nog eens voor een korte periode "kindje van de week" zijn. Tijdens dit thema leerden we enkele paddenstoelen bij naam.De gemakkelijkste om te onthouden was de vliegenzwam. We zochten samen op het internet naar verschillende soorten. Op het digitaal bord konden de kleuters goed meevolgen. Aan de hand van foto's probeerden we ze na te schilderen. Ook maakten we zelf paddenstoelen met glanspapier. Cijfer "2" werd aangebracht en we maakten er ook een oefening over.

Lees Meer
28 Hits

Bosuitstap naar Koekelare.

Samen met het 5de leerjaar trokken we maandagvoormiddag naar het bos in Koekelare. Terwijl de leerlingen van het 5de alles aan het klaarzetten waren, verzamelden wij blaadjes, takjes, nootjes, bolsters,.. Toen we het fluitsignaal van juf Maaike hoorden, kon het doorschuifspel beginnen. De leerlingen van juf Maaike hadden leuke opdrachten voorbereid in de klas en begeleidden de kleuters in groepjes naar de verschillende opdrachten. De circuskindjes vonden het leuk en deden heel enthousiast mee met de kabouters van het 5de. Ze kregen er honger van en smulden van hun koekje in het bos. De voormiddag ging veel te snel voorbij. Terug op school trokken we onze laarzen uit en deden we zelf onze schoenen aan. Nu kunnen we nog de hele week verder werken over "herfst in het bos".

 

Lees Meer
22 Hits

Fruit is gezond! Bo is "kindje van de week".

Twee weken lang werkten we rond het thema: "Fruit is gezond!" Dit sloot goed aan aan bij ons vorig thema.(tanden poetsen) 

We schilderden fruit na na observatie van fruit dat de kleuters hadden meegebracht. We maakten fruitsla en smulden ervan. Rijmwoordjes met de verschillende fruitsoorten leerden we ook. Op het digitaal bord probeerden we om een banaan te tekenen, wat niet zo gemakkelijk was. Ook in de snoezelhoek lag er schudfruit, geurpotjes met fruitgeuren en bijhorende kaartjes. Schrijfoefeningen deden we ook. We leerden de begrippen "een halve, de helft". Ook kleurden we een tekening in waar we achteraf een puzzel van maakten. Geniet mee!

Lees Meer
25 Hits

Faith is als 2de "kindje van de week."

Deze week werkten we rond "het lichaam". Daarbij mochten we zeker niet vergeten om onze tanden te poetsen. We leerden de verschillende lichaamsdelen benoemen. Ook maakten we enkele wiskunde-oefeningetjes: we kleurden tandenborstels volgens patroon, sorteerden de tubes van klein naar groot. Een tandenborstel schilderen was niet voor iedereen even gemakkelijk. Kijk even mee!

 

Lees Meer
43 Hits