Beeld: Anthony Breslin

Deze middag leerden we in de knutselles over kunstenaar Anthony Breslin. We onderzochten zijn werken en daarna moesten we zelf aan de slag in groep. Eerst tekenden we met ons volledig lichaam ( Ja, ook met de mond en tenen ;) !) verschillende figuren. Daarna werkten we af met verf.

Lees Meer
6 Hits

Werken in het zonnetje!

Vandaag was het zo'n mooi weer, dus daar moesten we toch van genieten! Rond 11u namen we onze boeken mee naar buiten en werkten we onder een stralend zonnetje. We belden ook nog eens met Bastien. Binnen een weekje is hij eindelijk terug bij ons!

Lees Meer
5 Hits

Hoekenwerk Frans

Maandag krijgen de leerlingen een grote herhalingstoets van de 4 laatst geziene unités. Om hen op een leuke manier voor te bereiden, deden we een Frans hoekenwerkje. Daarin moesten ze een woordzoeker en kruiswoordraadsel oplossen, was er ook een bordspel en ten slotte speelden ze ook nog het spel 'J'ai, qui a?'

Lees Meer
6 Hits

Carnaval!

Gisteren vierden we carnaval in onze gezellige klasbubbel! De zesdes deden hun best om zich te verkleden en we hadden echt een leuke dag. ' s Middags knutselden we en sloten we de dag af met heerlijke pannenkoeken. Bedankt aan de ouderraad hiervoor! 

 

Lees Meer
14 Hits

Een leuke verrassing!

Maandag moesten we jammer genoeg afscheid nemen van onze klashamster Marcelientje. We hebben haar een mooi plekje gegeven in de moestuin. We vonden dit allemaal heel jammer ,want Marcelientje was toch ook een deeltje van onze klas. Vandaag werden we gelukkig terug allemaal opgebeurd door Matteo. Hij is morgen jarig en gaf als verjaardagscadeau een nieuwe hamster. Hij kreeg de naam TEO ! Heel wat glunderende gezichtjes deze middag! Dankjewel Matteo. We zullen Teo verwennen met heel wat knuffels en speelmomentjes.

Lees Meer
21 Hits

Bingel raket

Nadat we klaar waren met de oefeningen in het werkschrift konden de leerlingen nog even verder hun Frans inoefenen via de app 'Bingel raket'. Je kan het misschien niet goed zien, maar achter hun mondmaskers zit een mooie glimlach! ;)

Lees Meer
21 Hits

Voetbal!

Vandaag was het onze voorlaatste turnles op woensdag dus de leerlingen mochten zelf kiezen welke sport ze nog eens wilden doen. Ze kozen voor voetbal! In kleine groepjes speelden we wedstrijden tegen elkaar. Met mondmasker is dit niet zo simpel, maar die zesdes deden het toch schitterend! Aan de kant waren er enkele supporters ondersteboven van! ;)

Om op te warmen deden we een wedstrijdje sprinten. De opdracht van deze maand van de hori*fit*kids was dan ook snelheid.

Lees Meer
23 Hits

Uitleg van het CLB over het SO

Soetkin van het CLB kwam aan de hand van een Powerpoint wat uitleg geven over het middelbaar aan onze zesdes. Er werd wat info gegeven over de studiekeuzes, de verschillen tussen het lager en het middelbaar en er was ook tijd om vragen te beantwoorden. Scholen bezoeken kunnen we jammer genoeg niet doen. De leerlingen kregen toch op deze manier een wat beter zicht over de werking van het middelbaar.

Lees Meer
24 Hits

Taal: product promoten

In het voorbije thema in de taalles werkten we rond reclame. De leerlingen moesten zelf een eigen product uitvinden en promoten voor de klas. Er kwamen heel wat bizarre, gekke en handige producten aan bod! 

Eén voor één deden ze fantastisch hun best om de producten te verkopen!

Lees Meer
32 Hits

In deze periode kan iedereen wel eens een dikke knuffel gebruiken!

<3

Lees Meer
31 Hits

Programmeren

Vrijdag kregen de zesdes hun eerste les rond programmeren.

Programmeren is het schrijven een computerprogramma. Een concrete reeks instructies die een computer kan uitvoeren. We zijn met de klas mee met de tijd dus we deden dit met het spelletje 'Minecraft'. Het programmeren begon simpel, maar werd dan steeds wat moeilijker. De meesten slaagden er in om een volledig spel te programmeren. Toppie!

 

 

 

Lees Meer
36 Hits

Nieuwjaarsbrief pete-en metekindjes

Naar jaarlijkse gewoonte lazen de leerlingen van het eerste hun nieuwjaarsbrief voor aan de zesdes. Ze deden dit fantastisch! 

Lees Meer
33 Hits

Kerstsfoto!

Wij poseerden even voor de camera voor een leuke kerstfoto! Deze hingen we dan uit in onze gang.

Lees Meer
33 Hits

Pompoenen schilderen!

De ouderraad hield deze herfstvakantie een pompoenenzoektocht.

Daarvoor hadden ze natuurlijk mooie , versierde pompoenen nodig en daarvoor zorgden de zesdes!

Iedereen maakte een mooi ontwerp en met behulp van acrylverf werden de pompoenen omgetoverd tot prachtige exemplaren!

Kijk maar mee! Welke vind jij de leukste?

Lees Meer
60 Hits

Groepswerk Frans

Om de woorden en werkwoorden van Frans nog eens goed te herhalen, werkten we in de les in groepjes via een doorschuifsysteem. Met de dobbelsteen de Franse werkwoorden oefenen, woorden dicteren aan elkaar, dialoogjes oefenen en woorden oefenen met behulp van de woordkaarten stonden op het programma.

Zoals je ziet :17 enthousiaste leerlingen! Goed bezig toppertjes!

 

Lees Meer
107 Hits

Strapdag!

Vrijdag 18 september was het STRAPdag. De zesdes wachtten iedereen op aan de schoolpoort met heel wat lawaai ! ;)

Leerlingen die al stappend of trappend naar school kwamen, kregen een leuk bandje.

 

 

Lees Meer
99 Hits

Peter en meter!

Begin september werden wij meter of peter van een leerling van het eerste leerjaar!

De bedoeling is dat we ons wat ontfermen over hen en helpen waar nodig.

Gedurende het schooljaar doen we samen ook enkele leuke activiteiten!

 

Lees Meer
86 Hits