Eet lokaal: eieren en kastanjes

Woensdag maakten we de eieren klaar van onze eigen kippen op school en bakten we de kastanjes die we verzamelden tijdens onze uitstap naar het bos.

De eitjes vielen in de smaak, de kastanjes wat minder ;)

Lees Meer
4 Hits

Champignons telen in de klas

Enkele weken geleden haalden we een champignonteelkit in de klas. Op 2-3 weken tijd zagen we de aarde veranderen in schimmel. Toen we donderdag de klas verlieten dan zag onze teelkit er zo uit :

Toen we vandaag in de klas kwamen dan was er heel wat veranderd! Onze champignons waren klaar om geoogst te worden!

De champignons werden gewassen en morgen zullen we deze bakken. De champignons zullen als proevertje aangeboden worden op onze ' Eet lokaal' dag.

Mmmmmm........

Als alles goed verloopt dan zullen we normaal een 2de en hopelijk ook een 3de keer kunnen oogsten!

 

Lees Meer
4 Hits

Naar het bos met de circusklas

Gisteren trokken we onder een stralend herfstzonnetje naar het bos in Koekelare. Met onze kaboutermuts en rode wangen trokken we zeker de aandacht van de kleutertjes.

In groepjes voerden we samen met de kleuters leuke opdrachtjes uit die we vooraf hadden voorbereid. Met een spiegeltje keken we naar de onderkant van een paddenstoel. Om ter verst gooien met sparappels, eikels en kastanjes stond ook op ons lijstje. Na de opdrachten mochten we nog even het bos verkennen. Heel wat leerlingen verzamelden tamme kastanjes. Deze zullen we morgenochtend klaar maken in de klas.

Een geslaagde voormiddag!

Lees Meer
7 Hits

Nieuw speelparadijs voor Marcelleke

Ons klasdier Marcelleke werd voor Werelddierendag verwend.

Noor en Fien maakten voor hem een nieuw speelparadijs!

Het werd getest en goedgekeurd!

Dankjewel Noor en Fien!

 

Lees Meer
11 Hits

Sherborne

Tot de herfstvakantie hebben we elke maandag een extra uurtje turnen doordat het zwembad nog gesloten is.

Vorige week mochten we in dit uurtje eens meeturnen met de dolfijnklas. Daar deden we aan Sherborne. Sherborne is een bewegingsmethode waarbij bewegingsactiviteiten individueel, met 2 of met meer worden aangeboden met als doel de ontwikkeling van de totale persoonlijkheid te bevorderen.

Lees Meer
10 Hits

Fietse Fietse

Net zoals vorig jaar namen we ook dit schooljaar deel aan ' Fietse Fietse'.

Een ritje in het centrum van Gistel, een technische keuring van de fietsen en een behendigheidsparcours stonden onder meer op de planning.

 

 

Lees Meer
10 Hits

Dag van de sportvereniging

Dag van de sportvereniging.....

Lees Meer
18 Hits

Striptekenaar Divanty

Vandaag konden de leerlingen van het zesde leerjaar vol enthousiasme ervaren hoe een striptekenaar werkt. Boeiend om te horen, spannend om nu zelf te experimenteren met alles wat hij leerde...

Lees Meer
13 Hits

RAM

In de lessen WO leren we momenteel over de tijden. Prehistorie, oudheid, middeleeuwen.... zijn ons niet vreemd. Een bezoekje aan het Romeins archeologisch museum was dus perfect gepland. De gids nam ons eerst mee voor een korte wandeling doorheen Oudenburg. Na de wandeling leerden we heel wat bij in het museum. Een echte aanrader!

Lees Meer
15 Hits

Proficiat Rhodry !

Proficiat met je verjaardag!

Lees Meer
16 Hits

Peter en meter

Na een hele week vol spanning te wachten, was vrijdagmiddag het grote moment aangebroken. De leerlingen van het zesde leerjaar wisten eindelijk wie hun pete-/ metekindje was! Om op een leuke manier kennis te maken, speelden we vrijdagmiddag enkele spelletjes samen.

 

 

Lees Meer
21 Hits