Klasblogs

Hier vinden jullie de klasblogs terug

American games

Op maandag 6 november waren we te gast in Oostduinkerke voor de American games. Dit werd georganiseerd door SVS. We konden heel wat Amerikaanse sporten uitproberen zoals baseball, rugby....

Bedankt aan mama Melissa ( Gianni) en papa Peter ( Aaron) om mee een groepje te begeleiden!

 

 

Lees Meer
22 Hits

De landen van Europa

In de lessen WO gaat het over de landen van Europa. Via een groepswerk leerden we wat meer over 15 Europese landen. Aan de hand van infofiches en met behulp van de tablets en qr-codes vulden we onze werkbundel in.

Lees Meer
33 Hits

Poppenspel

In de les taal speelde juf een poppenspel over een mol en een eekhoorn. We bekeken de lay out van een poppenspel wat van dichterbij en dan was het aan ons! Per twee stelden we zelf een poppenspel op, maakten onze personages en speelden dit voor de klas.

 

Lees Meer
34 Hits

Het land van Calcimus

Deze middag speelden we met de hele klas het spel van Calcimus. Calcimus is een koning die ziek wordt, omdat hij te weinig voedingsstoffen inneemt. Elk team was in het spel een ridder en moest zoveel mogelijk voedingsstoffen verzamelen. Ze kregen dit niet zomaar natuurlijk! Eerst moesten ze een vraag rond gezonde voeding correct beantwoorden!

Lees Meer
40 Hits

Vegetarisch koken

Naar aanleiding van de week van de gezonde / duurzame voeding maakten met 5L en 6L een volledig gezond/ vegetarisch menu. Het 6de leerjaar stond in voor het voorgerecht. Ze maakten heel wat lekkere gezonde hapjes met onder meer zalm, groentjes, mozarella,...5A maakte het hoofdgerecht: een vegetarische pita die onder meer bestond uit kikkererwten. Met 5B verzorgden we het dessert. Dit waren lekkere fruitbrochettes. Hier enkele foto's van onze lekkere creaties....

 

 

Lees Meer
40 Hits