Carnaval

De leerlingen van 5B deden hard hun best om zich gek te verkleden!

Lees Meer
12 Hits

Peer tutoring

Vrijdag voor de vakantie zijn we gestart met de eerste les peer tutoring.

De eerste techniek die de leesmakkers moesten toepassen was ' snuffellezen'.

Wat is de titel? Wie is de auteur? Waarover zal het verhaal gaan als je gewoon de tekeningen bekijkt?

Dit waren enkele vragen die de leerlingen voor het lezen moesten beantwoorden.

Na deze vragen te beantwoorden, konden de leerlingen om de beurt beginnen voorlezen.

Ze deden dit allemaal super!

Lees Meer
7 Hits

WO: elektriciteit

Deze week leerden we in de lessen WO over de werking van elektriciteit. Aan de hand van proefjes leerden we onder meer over statische elektriciteit, energiebronnen, stroombronnen, geleiders,......

De leerlingen maakten zelf een gesloten stroomkring waardoor ze een lampje lieten branden en een bel lieten rinkelen. Ze testten ook verschillend materiaal om na te gaan of het een geleider was.

Kijk even mee.......

 

Lees Meer
23 Hits

Toneel: de koning die zijn schoenen kwijt is

Vrijdagmiddag voerden de leerlingen een toneel op voor hun klasgenoten met als titel: 'De koning die zijn schoenen kwijt is.' Iedereen leefde zich perfect in in hun rol. Dit belooft voor de musical.....

Lees Meer
24 Hits

Bib: gedichtendag

Deze middag werden we uitgenodigd in de bib voor een workshop naar aanleiding van de gedichtendag op donderdag 25 januari. We kregen heel wat materiaal aangeboden waaruit we elk een gedicht konden kiezen. Het gekozen gedicht werd versierd en in een omslag gestopt. Deze omslag zal binnenkort in een vriendje van de klas zijn / haar brievenbus zitten. We hadden ook nog tijd om een boekje uit te kiezen en rustig wat te lezen op de zolder. Op het einde kregen we van de bib nog een prachtige gedichtenbundel cadeau!

Lees Meer
27 Hits

Presentatie kangoeroeklas

Vandaag konden we genieten van enkele interessante presentaties van de leerlingen uit de kangoeroeklas. We leerden onder andere wat meer bij over morsecode, licht- en rooksignalen, codes die bij de politie gebruikt worden en nog veel meer! Een dikke proficiat aan alle kangoeroes!

 

 

Lees Meer
26 Hits

WO: de regenworm

In de lessen WO hadden we het deze week over de regenworm. We leerden wat meer bij over zijn leefomgeving, de lichaamsdelen van de regenworm en de voortplanting. Hier hoorde natuurlijk het maken van een ' huis ' voor de regenworm bij. De bak met wormen blijft de hele week in de klas staan en elke dag gaan we op onderzoek naar de veranderingen.

Lees Meer
30 Hits

Werken in de moestuin.

De moestuin onderhouden is gedurende het volledige schooljaar de taak van het 5de leerjaar. Voor de vakantie werkten we vooral de wilgenhut af.

Lees Meer
25 Hits

Book- in - a - box

Voor de kerstproef van spreken hielden de leerlingen een boekbespreking. Met behulp van een zelfgemaakte box met spulletjes in gaf elke leerling een prachtige presentatie! Juf was heel trots!

Lees Meer
31 Hits

Ik draag fluo!

Voor de vakantie wonnen wij met onze klas de fluobeker!

Lees Meer
27 Hits

Schaatsfun!

Voor de vakantie trokken we met het 5de leerjaar naar de schaatspiste in Oostende.

We maakten heel wat plezier en sommigen durfden het aan om eens een kunstje op het ijs te demonstreren....

 

 

Lees Meer
29 Hits

Schrijfles toverdranken

Na het schrijven van een recept voor een toverdrank mochten de leerlingen van 5B dit naar voor brengen.

 

Lees Meer
62 Hits

Bibster

Donderdag hadden wij de eer om als eerste het spel ' bibster' te spelen.

Bibster is een spel op de computer waarbij de leerlingen verschillende vragen moeten oplossen over de bibliotheek. Bij het spel hoorden ook enkele doe-opdrachten. 

We leerden hoeveel boeken je maximum kan ontlenen, wat de kostprijs is van een lidkaart, hoe je een boek kan opzoeken.......en nog veel meer!

In de namiddag lunchten we allemaal samen en las Veerle voor uit een prachtig boek. Elke leerling mocht tijdens het vertelmoment tekenen wat hij/zij in zijn/haar fantasie zag.

( Jelle en Bjarne waren net aan het opzoeken in de bib)

Lees Meer
105 Hits

American games

Op maandag 6 november waren we te gast in Oostduinkerke voor de American games. Dit werd georganiseerd door SVS. We konden heel wat Amerikaanse sporten uitproberen zoals baseball, rugby....

Bedankt aan mama Melissa ( Gianni) en papa Peter ( Aaron) om mee een groepje te begeleiden!

 

 

Lees Meer
100 Hits

De landen van Europa

In de lessen WO gaat het over de landen van Europa. Via een groepswerk leerden we wat meer over 15 Europese landen. Aan de hand van infofiches en met behulp van de tablets en qr-codes vulden we onze werkbundel in.

Lees Meer
117 Hits

Poppenspel

In de les taal speelde juf een poppenspel over een mol en een eekhoorn. We bekeken de lay out van een poppenspel wat van dichterbij en dan was het aan ons! Per twee stelden we zelf een poppenspel op, maakten onze personages en speelden dit voor de klas.

 

Lees Meer
117 Hits

Het land van Calcimus

Deze middag speelden we met de hele klas het spel van Calcimus. Calcimus is een koning die ziek wordt, omdat hij te weinig voedingsstoffen inneemt. Elk team was in het spel een ridder en moest zoveel mogelijk voedingsstoffen verzamelen. Ze kregen dit niet zomaar natuurlijk! Eerst moesten ze een vraag rond gezonde voeding correct beantwoorden!

Lees Meer
121 Hits

Vegetarisch koken

Naar aanleiding van de week van de gezonde / duurzame voeding maakten met 5L en 6L een volledig gezond/ vegetarisch menu. Het 6de leerjaar stond in voor het voorgerecht. Ze maakten heel wat lekkere gezonde hapjes met onder meer zalm, groentjes, mozarella,...5A maakte het hoofdgerecht: een vegetarische pita die onder meer bestond uit kikkererwten. Met 5B verzorgden we het dessert. Dit waren lekkere fruitbrochettes. Hier enkele foto's van onze lekkere creaties....

 

 

Lees Meer
122 Hits

Mompoensoep Music for life

Donderdagmiddag maakten we met het 5de leerjaar pompoensoep met de reuzepompoen uit de moestuin.

Komende woensdag op de open-klas-dag zullen we deze verkopen t.v.v. Music for life. Als goed doel kozen we het kinderkankerfonds. 

Lees Meer
132 Hits

Gezond ontbijt

Mmm.......wat was dat lekker!

Lees Meer
130 Hits