Kerstfeestje in de klas !

We hebben al enkele dagen kunnen genieten van de kerstvakantie. Dit deden we ook al op vrijdag 18 december. We maakten leuke kerstfoto's en vierden feest.

Lees Meer
23 Hits

Programmeren als de beste !

Op vrijdag 11 november gingen wij aan de slag met de bluebots. Een bluebot is een machinetje waaraan je opdrachten kan geven. Eens je het machinetje laat starten zal hij de gegeven opdrachten uitvoeren. Dat heet programmeren. We programmeren dagelijks zonder het zelf te weten: de klastaken aan het begin van de dag, verschillende opdrachten bij een oefening ... 

Wij herhaalden onze leerstof aan de hand van programmeren. Leuk hé !

Lees Meer
29 Hits

Tandwielen

In wereldoriëntatie leerden we over tandwielen. In de les gingen we er zelf mee aan de slag. Wat kan zo'n tandwiel allemaal? Waar vinden we tandwielen? Wij gingen op zoek.

Lees Meer
29 Hits

Pom, le poulain

Op vrijdag 2 oktober gingen wij met de klas naar de Franse film 'Pom, le poulain'. Een mooie, ontroerende film over de band tussen mens en dier. We leerden verschillende personages en hun verhalen kennen. Vandaag (dinsdag 6 oktober) hadden we het in de klas ook over de film. Aan de hand van de hoofdrolspelers brachten we de film heel even terug tot leven.

Lees Meer
73 Hits

Baas in de klas !

De eerste week in het vierde zit er alweer op. Een spannende, maar vooral goede start in een nieuwe klas.

Onze eerste opdracht: Samen beslissen over de nieuwe klasregels. Wat vind jij belangrijk in onze klas? Wij kozen deze 3 regels:

  1. Ik ben stil als de juf aan het woord is.
  2. Ik draag zorg voor mijn materiaal en dat van anderen.
  3. Ik ben beleefd en toon respect naar de juf en mijn klasgenoten.

Ga jij hiermee akkoord? Wij alvast wel!

Lees Meer
107 Hits