Geen bezoek aan de Oostmolen, maar wel een dolfijne namiddag!

Op dinsdag 29 mei trokken we met de fiets naar de Oostmolen in Gistel.  De reuzengrote tandwielen kregen we er niet te zien.  De molenaar stuurde zijn kat.  We lieten het niet aan ons hartje komen en maakten er toch een sportieve, leuke namiddag van.  Een beetje trainen, een beetje shoppen, een beetje fietsen, een beetje smullen, een beetje spelen, ....;-).

 

Lees Meer
19 Hits

Scarabeetjes en smurfen samen aan de slag met de tablets

Op donderdagnamiddag gaan scarabeetjes en smurfen samen aan de slag.  Na een uur rustig zwoegen aan wiskunde-oefeningen in ons werkboek maken we in groepjes leuke en leerrijke oefeningen op de tablets. 

Lees Meer
24 Hits

Kikkerjacht

In de lessen wereldoriëntatie leren we over kikkers en amfibieën.  In de beek in Snaaskerke gingen we zelf op kikkerjacht.  We visten heel wat kikkervisjes.  Kikkers zagen we echter niet veel.  Juf beloofde 20 likes per gevangen kikker.  Manon had er als eerste eentje te pakken.  Thobias kwam op het schitterend idee om dichter bij zijn huis op jacht te gaan.  De likes vlogen plots de deur uit...

De kikkers mochten even in de klas verblijven, maar toen er eentje besloot om eens door te klas te springen besloten we maar om de beestjes terug naar de beek te brengen.

Lees Meer
27 Hits

Tentoonstelling boekenrobots samen met de beertjes.

Voor het bezoek aan de tentoonstelling van de boekenrobots ontfermden de scarabeetjes zich over de beertjes.  Met veel plezier en heel bezorgd begeleiden we de beertjes op de trappen, zodat ook zij eens tot in de hoogste nok van onze school konden gaan piepen.  Juf Melanie was zeer dankbaar voor de extra hulp.  Voor herhaling vatbaar!

Lees Meer
31 Hits

Alles met de bal

Op 29 maart beleefden de vierdeklassers een kei-leuke dag bij "Alles met de bal" in Oostende.

De foto's vindt u in de fotomap van de schoolblog.

 

Lees Meer
33 Hits

Boekenrobot

Naar aanleiding van de jeugdboekenmaand was er op school een wedstrijd waarbij we met de klas de origineelste, mooiste boekenrobot moesten maken.  

Als volleerde bouwvakkers gingen de scarabeetjes aan de slag met siliconepistolen om de onderdelen van de robot te assembleren.

Knap staaltje teamwork!!!

 

Lees Meer
26 Hits

Thema brandweer: de vuurdriehoek

We leren over de brandweer.  Ken jij de vuurdriehoek?  Je hebt zuurstof, energie en brandstof nodig om vuur te maken.  Met een kaartspel leren we hier alles over.  Het lijkt een beetje op uno.  Heel leuk!!!

Verslaggevers: Kenay, Ian, Enzo en Sverre

 

Lees Meer
56 Hits

Welkom Jefke!

Vandaag hebben wij een nieuw parkietje in de klas en het parkietje heet Jefke.  Zijn kopje staat scheef, maar we zien hem allemaal heel graag. In het vogelopvangcentrum was er een parkietje met parasieten en wij vroegen aan juf of we het mochten adopteren. (: En morgen komt er een nieuw vriendje in de klas voor Jefke.

 

Groetjes Van De Scarabeetjes En Jefke! J

 

Lees Meer
58 Hits

Bezoek aan het vogelopvangcentrum

Het bezoek aan het vogelopvangcentrum van Raversijde deed onze hartjes smelten.  We zagen er een egeltje dat vast had gezeten in de omheining van een tuin, een konijntje dat door mensen die het wellicht beu waren losgelaten werd in het bos, vogels die verzorgd worden om eens ze terug genezen zijn terug vrij gelaten te worden in de vrije natuur en .... een klein blauw parkietje dat parasietjes heeft.  Het vogeltje wacht op een warm nest waar het goed verzorgd zal worden.  

De scarabeetjes hebben beslist om het vogeltje te adopteren en in de klas te verzorgen.  't Zijn toch zo'n lievekes ;-).  

Lees Meer
68 Hits

Vogels

In de lessen wereldoriëntatie leren we de vogels kennen die graag in onze tuin vertoeven.  

De merel werd gekozen als vogel van het jaar 2018.  Ken jij het verschil tussen een merel, een kauw en een kraai? 

Een koolmeesje draagt een zwarte das en een pimpelmeesje een blauw hoedje en spreeuwen kunnen het geluid van andere vogels nabootsen, zelfs van het fluitje van een conducteur.

Tijdens de vogeltelweek van Natuurpunt helpen we mee tellen op onze speelplaats en thuis als huistaak voor het vogeltelweekend.  

We maakten voederplankjes en lekkere slingers en zorgden ervoor dat onze speelplaats vogelvriendelijk is.

Lees Meer
67 Hits

Kerstfeestje

De scarabeetjes organiseerden voor het kerstfeestje in de klas hun eigen 'The horizon's got talent'.  

De jury kende objectief en correct punten toe terwijl het publiek uit de bol ging bij de optredens van 

- moppentapper Jasper

- roapskippers Tille en Isolde

- Dierenkenner Maïté

- zangeres Ilona

Onze presentator Sen praatte de verschillende optredens als een echte Sean D'Hondt met het nodige enthousiasme aan elkaar.

 

De kerstboompluk bracht elke scarabeetje een leuk cadeautje en we smulden van zelfgemaakte suikerspin.

 

Lees Meer
161 Hits

Snuffelhond

De politie kwam op donderdag 21 december met snuffelhonden in opleiding naar onze school.  Verschillende leerlingen kregen een zakje met een speciaal geurtje in hun zakken gestopt waarna de honden op zoek moesten.  De ene deed het met een bang hartje, de andere heel stoer! Het was een boeiende en leerrijke ervaring.

 

 

Lees Meer
191 Hits

Elfjes vliegen niet...

Elfjes 

vliegen niet

het zijn woorden

samen zoals je ziet

elf

 

Lees Meer
182 Hits

Scarabeetjes maken een filmpje: "De Aarde"

Klik hier voor de video

 

Lees Meer
195 Hits

Veilig internet!

In het computerlokaal leren we m.b.v. een leuk spel op een veilige manier het internet gebruiken.  Sorry voor het storen Wout ;-)

 

;-)

 

Lees Meer
195 Hits

Verrassing voor de juf!

Met deze verrassing is een middagtoezicht plots veel leuker.  Dankjewel meisjes!

Lees Meer
191 Hits

We maken de sprong tot 100 000!

 

Lees Meer
186 Hits

Afvalbad

Op 26 oktober gingen we met het vierde leerjaar naar het afvalbad in Gistel.  Tijdens workshops leerden we afval sorteren, composteren, ons eigen klasplantje planten, afvalarm shoppen en zoveel meer.  

 

Lees Meer
185 Hits

Groepswerk meten

Met de plooimeter meten we de lengte van onze bank, de breedte van onze klas, de hoogte van onze bank, hoe groot we zijn, ...

Lees Meer
265 Hits

Een klas barstensvol talent!

Judoka's, zwemmers, rope skippers, paardenverzorgster, onderzoeker, spraakkunstenaar, skeeler, voetballers, tuinman, ... scarabeetjes met talent!!!

Lees Meer
217 Hits